Zalety stosowania produktów Day Joy

Posted on

Day Joy to polska marka probiotyków w płynie o bogatym składzie i szeroki spektrum działania. Produkty są dostępne zarówno w formie napojów jak i koncentratów, co codziennego stosowania, a także suplementów probiotycznych, szczególnie przydatnych w sytuacji antybiotykoterapii oraz innych problemów zdrowotnych, mogących zaburzać równowagę bakteryjną w jelitach.

Zapewnienie równowagi mikrobiologicznej w jelitach

Niewłaściwa dieta, stres czy stosowanie antybiotyków narażają naszą mikroflorę jelitową na znaczne zaburzenia funkcjonowania. Regularne stosowanie probiotyków Day Joy wspomaga zachowanie równowagi mikrobiologicznej w jelitach, wpływając w ten sposób na funkcjonowanie całego ciała, nie tylko układu trawiennego. Dodatkowo prawidłowo funkcjonująca flora bakteryjna w jelitach jest niezbędna, aby chronić nasz przewód pokarmowy przez grzybicą i zakażaniami bakteryjnymi. Im bakterie jelitowe zdrowsze i silniejsze, tym mniejsze ryzyko, że dojdzie do jakiejś infekcji.

Wsparcie układu nerwowego oraz krwionośnego

W literaturze naukowej dostępnych jest coraz więcej badań, które wskazują na silny wpływ flory bakteryjnej jelit na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz uwalnianie neuroprzekaźników. Regularnie spożywanie probiotyków wraz z odpowiednią aktywnością fizyczną oraz zdrową dietą to także sposób na zdrowe serce, oraz sprawny układ krwionośny. Nie bez znaczenia pozostaje także fakt, że równowaga flory jelitowej ma duży wpływ na redukcję tzw. stresu oksydacyjnego, który odpowiada ze wiele współczesnych chorób.

Usprawniona praca układu odpornościowego

Mało kto wie, ale zdrowa, prawidłowo funkcjonująca flora jelitowa to równie źródło naturalnej odporności organizmu, co przydaje się zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym. Regularne spożywanie preparatów Day Joy pełni bardzo istotną funkcję w kształtowaniu układu odpornościowego. Dodatkowo bakterie probiotyczne stanowią również ważny element tzw. bariery jelitowej, która chroni przed przenikaniem do krwi szkodliwych substancji z pożywienia oraz patogenów.